chatcheckfacebookfoodgiftboxinstagramnewsplaytwitteryoutube

Szidónia Vitál Oázis

 
A Szidónia Kastélyszálló szolgáltatásainak fókuszában a testi-lelki egészség, a belső harmónia áll.
Itt tartózkodása során lehetősége nyílik az egészségmegőrzés és a belső egyensúly megteremtése érdekében különféle programokon részt venni.
Én gerinc- és hatha jóga órákon, mélyrelaxációs és kreatív műhelyfoglalkozásokon várom szeretettel, illetve egyéni és csoportos fitoterápiás tanácsadással állok a rendelkezésére.  A jóga, a fitoterápia és a kreatív művészeti foglalkozások is segítenek megőrizni, helyreállítani a test egészségét, a lélek harmóniáját.
Engedje, hogy bevezessem a természetes gyógymódok és a jóga több ezer éves ismereteinek világába! Várom szeretettel!
 


Benke Éva jógaoktató, művészet- és fitoterapeuta
 


ProgramjainkrólBach-virágterápia
A Bach-virágterápia egy gyengéd, a beteg lelkiállapotát figyelembe vevő gyógyító eljárás, mely szerint minden betegség, testi tünet hátterében a belső összhang megbomlása, a lelki béke elvesztése, bizonyos negatív lelkiállapotok eluralkodása áll. A fizikai tünetek csak másodlagosak a Bach-virágterápia rendszerében. A módszer Edward Bach, 20. századi angol orvos nevéhez fűződik, aki szerint minden baj gyökere az, ha az ember letér a neki rendelt útról és nem az életfeladatát teljesíti. A Bach-virágesszenciák segítenek a negatív gondolatok és hibák felismerésében, a velük ellentétes pozitív tulajdonságok kidolgozásában és egy harmonikusabb, derűs, boldog élet megélésében.
 
Hatha jóga
Tradicionális indiai jógát gyakorolunk, figyelembe véve a városi ember igényeit és adottságait. A jóga egy tökéletes eszközrendszer, amely az élet minden területén támogatja a fejlődést. A hatha jóga tapasztalati út, komplex mozgás- és filozófiai rendszer. Elsősorban az ászanák (testhelyzetek), pránájáma technikák (légző gyakorlatok) és kriják (tisztító gyakorlatok) alkalmazásával segít a finomenergetikai test fejlesztésében, amivel a mentális működés kiegyensúlyozását éri el.
Az órákon helyet kapnak légző gyakorlatok, napüdvözlet gyakorlatsorok és mantrák is.
 
Fitoterápia
A fitoterápia a gyógynövényekkel való gyógyítás tudománya. Több ezer éves múltra tekint vissza, a természetgyógyászat egyik legkézzelfoghatóbb ága. Az erdők, mezők világa a gyógyító növények igazi kincsestára. Azon növények gyógynövények, melyek megfelelő mennyiségben, minőségben és összetételben tartalmaznak hatóanyagokat. A növények egésze, vagy egy-egy része adja a „drogot”.
A növényi hatóanyagok az emberi szervezetre képesek gyógyító hatást kifejteni, annak működését pozitív irányban befolyásolni.
Többnyire teaként használjuk a gyógynövényeket, de kenőcsök, borogatások, tinktúrák, fürdők formájában is alkalmazhatjuk őket, sőt, sokat közülük táplálékként fogyaszthatunk.
A legtöbb házilag orvosolható problémára találunk gyógyírt a gyógyfüvek között, sok betegség megelőzhető a gyógyteák rendszeres fogyasztásával és egy egészség- és természetközpontú életmód kialakításával.
Fontos, hogy a fitoterápiás kezelés megkezdése előtt szakember tanácsát is kikérjük, mivel a gyógynövények alkalmazása is körültekintést igényel.
 
Gerincjóga
A gerincjóga egy modern mozgásrendszer, mely szimmetrikusan erősíti, lazítja és nyújtja az izmokat, növeli az ízületek mozgásterjedelmét, javítja a tartást, a közérzetet, oldja a stresszt, növeli a testtudatot, segít elsajátítani a helyes légzést, vitalizál. A fizikai test és az idegrendszer egészségének helyreállítására törekszik. A gerincjóga órák magas színvonalát a Mandala Gerincjóga Rendszer védjegy garantálja.
 
Művészetterápia
A művészetterápia lehetőséget ad a gondolatok és érzések szavak nélküli kifejezésére a művészet kreatív folyamatai által.  Nincs hozzá szükség művészi tehetségre, a hangsúly kreativitásra, szabad önkifejezésre, a biztonságos és bizalmas környezetre helyeződik.
 
A komplex művészetterápia lehetőséget ad önmagunk mélyebb megismerésére, a lelki egyensúly megteremtésére.
 
Az irodalomterápia írott szövegekkel – többnyire szépirodalmi alkotásokkal - segít a lelki folyamatok tudatosításában, a problémák megfogalmazásában és feldolgozásában.
Mikor ajánlott?
* Feszültségoldásra, túlterhelt, stresszes állapotokban.
* Segít a lelki egészségmegőrzésben, egy tudatosabb, önmagunk által uralt élet megteremtésében.
* Segít a munkahelyi és a magánéleti problémák okozta feszültség oldásában, a probléma körülhatárolásában, megfogalmazásában.
* Segít az életcélunk megtalálásában.
* Személyiségfejlesztő hatású. Felnőtteknek és gyerekeknek is ajánlott mind a csoportos, mind az egyéni biblioterápiás foglalkozás.
                                                                                             
A workshopok egy meghatározott tematika szerint zajlanak. A ráhangolódás során a rajzolás, festés kerül előtérbe, majd egy irodalmi szöveggel (novella, vers, mese, esszé) dolgozunk tovább. A mű feldolgozása lehetőséget teremt a feszültségoldásra, belátásra, akár a személyiségváltozásra. A manuális alkotómunka a feszültségoldás mellett a motoros funkciókat is fejleszti, összehangolja a két agyfélteke működését, harmonizálja az idegrendszert.
 

« Vissza