chatcheckfacebookfoodgiftboxinstagramnewsplaytwitteryoutube

Élményajánló

Vadászat

 

A kastély a XVI. században csak földszintes udvarház, a 3414 holdas Nagyerdő vadászháza volt. Romantikus, klasszicista stílusban építették kastéllyá 1750-ben. Az épületet a mai napig egy csodálatos vadászterület veszi körül, gazdag vadállománnyal - szarvaz, őz, vaddisznó– mely kiváló lehetőséget biztosít a sport szerelmeseinek, hogy egy-egy díjnyertes trófeával térjenek haza.


Kérjék segítségünket vadászati program megszervezésében. Örömmel állunk rendelkezésre egy komplett kikapcsolódás összeállításában.A Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. közreműködésével. A 13.890 ha nagyságú vadászterületnek igazán jó hírneve van a vadászatot kedvelők körében. Országosan is egyedinek számít a vaddisznó éjszakai (holdivilág melletti) cserkelő és lesvadászata, ami a vadászvendégek számára kiemelkedő és egyedi élményt nyújt. A gímbika vadásztatása során bőgésben 85-90 bika kerül átlagosan terítékre, 6 kg átlagsúly és 60% körüli érmes arány mellett. Kiemelkedően nagy trófeasúlyú bikát (10 kg feletti) nem tudunk vendégeinek biztosítani, de a terítékre kerülő trófeák rendkívül mutatósak. Az Ön személyre szabott ajánlatáért kérjük forduljon hozzánk bizalommal!

...A vadászat után pedig mi sem esik jobban, mint egy frissítő masszázs wellness részlegünkön, később pedig egy finom étel, illatos bor éttermünkben, utána egy jó cognac társaságában megvitatni a nap eseményeit a kandalló melegénél.

Kastélyszállodánk fegyverszekrénnyel rendelkezik!
 
Egyedi program TIPP!
SZARVASGOMBA KERESÉS KUTYÁVAL
 
Hamarosan lehetőség nyílik kutyás szarvasgomba keresésre, ami egy igazán egyedi időtöltés, akár a vadászat kiegészítéseként. A program lezárásaként készítünk egy fenséges vacsorát a napközben gyűjtött szarvasgomba felhasználásával.
„Aki erkölcsös és erényes életet szeretne élni, az ne kóstolja meg a szarvasgombát”
– Olasz közmondás
 
A szarvasgombáról (forrás: wikipedia )
„Rejtélyes, legendás élőlény a szarvasgomba, a legtöbb embernek afrodiziákumként jut az eszébe, habár a szarvasgomba vágykeltő hatása egyértelműen nem bizonyított. Illata és íze fűszeres, kissé a fokhagymára emlékeztető, de emellett valami különös, nehezen meghatározható zamata van. A  legenda szerint a gímszarvasok szeptemberben-októberben a párzás előtt ettől a gombafajtól kapnak új erőre. A hím gímszarvasok feltúrják az erdő talaját, ha pedig rátalálnak az értékes csemegére, elfogyasztása után valósággal megőrülnek a nőstény utáni vágytól. Legendásan erős serkentő hatása miatt a szarvasgomba az ókortól a mai napig rendkívül keresett, és igen drága gombaféleség. Azonban a hírhedtsége ellenére a szarvasgomba egy fűszer is, amelynek nem a mennyisége, hanem az illata határozza meg az értékét. A gomba belső húsa a gléba, amely a spórákat képző szerv, különlegesen erezett, márványozott mintázatú, érett korában húsos, viasz nemű, tapintásra kemény, állaga a zsíros sajtra emlékeztető, illatos….”

« Vissza