chatcheckfacebookfoodgiftboxinstagramnewsplaytwitteryoutube

HU

Heritage Hotels of Europe


Az osztrák „Schlosshotels & Herrenhäuser” a szlovák Historic Hotels of Slowakia” és a magyar „Magyar Kastélyszállodák Szövetsége” összesen száz történelmi kastélyt tömörít kilenc országban, közöttük olyan gyöngyszemeket, mint a salzburgi Leopoldskron kastély, a trencséni Hotel Elizabeth, a vagy kastélyszállodánk, a röjtökmuzsaji Szidónia Kastélyszálloda.

Az együttműködéssel az alapító elnökök – Gulyás Eszter (Magyarország - Szidónia Kastélyszálloda), Jan Svoboda(Szlovákia) és Max Eidlhuber (Ausztria) az európai szintű hálózatépítés és a jövőben egyre nagyobb teret nyerő kulturális turizmus erősítésének fontosságát jelzik. A közös fellépésből az összes tagszálloda profitálni fog. A szövetség kilenc ország – Ausztrián, Szlovákián és Magyarországon kívül Csehország, Németország, Olaszország, Szlovénia, Horvátország és Svájc – kastélyszállodáit fogja össze annak köszönhetően, hogy az osztrák kastélyszövetség határon átnyúló szervezet. Tervezik újabb országok bevonását is, hogy az együttműködés még hatékonyabb legyen.
 

Képen balról jobbra: Max Eidlhuber, Gulyás Eszter, Jan Svoboda

 
„Az emberek érdeklődnek a különleges, történelmi, hagyományokkal bíró épületek iránt, emellett pedig a szállodák is szívesen dolgoznak együtt egy jól olyan működő szövetségben, ami segíti a kastélyhotelek promócióját. Az eddiginél is keresettebb lesz az első osztályú kínálat, az autentikus környezet és a stílus kombinációja, ami jó ár-érték aránnyal párosul” – hangsúlyozták az alapítók.
„Ha a szállodák összefognak, ez felhívás az utazóknak is, hogy a határokon túl is ismerjék meg a történelmi és a kulturális értékeket" – tette hozzá Jan Svodoba, a Heritage Hotels of Europe elnöke.

« Vissza